PK Apple med Phantom, den nya åtgärden ofta Geely i hur man layout intelligens?


PK Apple med Phantom, den nya åtgärden ofta Geely i hur man layout intelligens?

Geely har nyligen varit riktigt ledig, ett tag dess företag för att gå till sjöss listat, ett tag för att skicka satellit, och nu för att förvärva mobiltelefontillverkare, dess drag har överträffat allas kunskaper om ett bilföretag, från chipfältet till satellitstjärnkedjan, och sedan till bilsystemet, frekventa stora drag gör oss lite förvirrade, Geely kommer att göra vad härnäst? Idag kommer vi att kombinera de senaste händelserna för att analysera hur Geely lägger ut detta schackspel?
Förvärvet av Meizu är bara ett litet steg i Geelys intelligenta planering
Så sent som igår förvärvade Geely mer än 79% av Meizus mobiltelefonaktier, pressade ut Huang Zhang och Ali, och blev den största aktieägaren i Meizu. Vid tidpunkten för förvärvsrykten mellan Geely och Meizu uttryckte vissa Meizu-fans sina bekymmer. "Jag är rädd att förvärvet inte är så lätt som jag trodde! Familjeföretaget Meizu och Geelys Xingji era hur man ska jämna övergången är först och främst ett enormt test, inte inkluderande integration av teamet och optimering av arbetskraften. Redan i Alieran kontaktade cheferna Meizu för att förvärva olivträden, men en gång hörde de ge upp rätten att tala, den envisa Huang Z Hang var först med veto.
Nu när dammet har lagt sig tittar Geely på grunden och ackumuleringen av Meizu hårdvara i mobiltelefoner; Den andra är Meizu Flymes fantasi i vården. Bilsystemet Flyme for Car är redan på väg. Vi vet alla att Krypton och Links bilmaskin har trollats dåligt, tillväxten av innovation inom bilmaskiner är nästa hårda sår som Geely måste förbättra förstås, men också mot Apples "invasion", som vi kommer att prata om senare. Först och främst finns det Yigatong listat på skalet av havet, och sedan förvärvet av Meizu, vare sig det är Geely för att göra mobiltelefoner eller bilmaskiner, dess självforskningsbestämning kan vi redan se.
Kinas "stjärnkedja" behöver fler företag att komponentera

Geelys layout i den intelligenta cockpit är bara en del av det, och satelliten lanserades i början av månaden, kan du se andra sidan av den intelligenta byggnaden. Geelys nio civila satelliter är utformade för att bättre förverkliga fordonsnätverk och autonom körning, och hjälpa drönare, eller framtida flygande bilar, uppnå precisionspositionering på låg höjd. Naturligtvis är denna 9 bara en början, så de nuvarande 9 spelar en enorm användning, vilket är absolut svårt för människor, men nätverket, kan kompensera för bristerna i avlägsna områden med mindre basstationstäckning, medan Internet självt, nätverksfördröjningen sannolikt kommer att förkortas, eftersom Internetkommunikationen huvudsakligen bygger på fiberoptisk kabel, kort distans ingen känsla, men om ultralångdistanskommunikationen, till exempel mellan länder och länder, kan behöva korsa bergen och havet, behöver du vissa bergsområden eller ubåt fiberoptisk kabel, kostnaden är hög, förseningen är också längre.

Den låga latensen, eller till och med nolllatensen, som behövs för autonom körning kan lösas med en större täthet av jordnära satelliter, vilket också kommer att vara till stor hjälp för fordons-väg samarbetssystemet, vilket motsvarar att ha en annan Guds perspektiv i himlen. I framtiden, om vi möter teknikblockad eller annan instabil extern störning, kan vi hålla ett öga på baksidan. Naturligtvis kan dessa satelliter användas som civila anläggningar, men även under extraordinära omständigheter kan de omdirigeras till andra användningsområden: Musks stjärnkedja för att den rysk-ukrainska konflikten ska spela vilken roll, tror jag vi har hört. Vi hoppas också att fler företag kommer att arbeta tillsammans på den kinesiska stjärnkedjan.What is it like to master the "table and the inside" of intelligence by yourself?

At present, the most attention part of the country - high-end chips, Geely also did not put down. Geely's Dragon Eagle One, a 7nm chip, is the first domestic vehicle-grade 7nm process vehicle-grade high-arithmetic power multi-core heterogeneous chip, an intelligent cockpit chip, chip arithmetic power 8TOPS, twice as strong as Qualcomm Snapdragon 8155 arithmetic power.

Rigatoni autonom drivchip leverantör Geely Core Prime Technology, kommer att lanseras 2024 till 2025 successivt 5nm fordonsintegration supercomputing plattformschip, och hög aritmetisk effekt autonomt drivchip, aritmetisk effekt på 256TOPS, för att möta behoven av L3 intelligent körning, denna nivå men från den aritmetiska kraften kan överträffa alla Mobileye-produkter, Även något högre än Nvidia Orin, men förmågan hos datorplattformen är fortfarande okänd.
För närvarande är den intelligenta cockpit och intelligent körning, Geely nästan i allsidig layout, intelligent cockpit med havet i Yigatong och precis förvärvat tillbaka till Meizu, för att tillhandahålla sin egen underliggande utvecklingsplattform och andra personliga program, men också oberoende forskning och utveckling av den kommande massproduktionen av chipet Dragon Eagle One kan anses vara komplett den övergripande slutna loopekologin, som kan bekämpa omvärldens föränderliga tider. Intelligent körning, genom satellitnätverk och en betydande grad av självforskning, kan ytterligare behaga kontrollen av ett israeliskt företag, medan produktionen av det självkörande chippet kan ytterligare styra sin egen röst på detta område. Som ett bilföretag, med sin egen fordonstillverkningserfarenhet, sin egen biltillverkningsplattformsarkitektur (Volvos plattform är också Geelys, kanske en dag Mercedes-Benz kan också användas), och samtidigt i den intelligenta aspekten kan nästan göra från chip till det övergripande systemet för att göra all självforskning, i bilföretagen kan inte hitta några få, Kanske nästa Geely kommer att börja bygga sitt eget batteri det? Men vi måste fortfarande möta effekterna från andra företag, ovan nämnde vi vilken inverkan Apple kan ge, och nästa kommer vi att se, att denna påverkan inte är sann och kan hända.
Geelys förvärv av Meizu, är att "toppa" Apple?
Förra veckan på Apples WWDC-konferens 2022 visade Apple upp sitt nya CarPlay-system och visade 15 partners på en gång. Det nya CarPlay-systemet är inte längre en enkel iPhone screencasting programvara, utan ett system som kan vara djupt rotat i cockpit skärmen. Genom OBD eller annan åtkomst till fordonets gränssnitt kan Apple helt komma åt fordonets körinformation, cockpitfunktioner och så vidare, och direkt bli fordonets andra uppsättning av vårdsystemet. Apples sinne har avslöjats, dessa data Apple tar för att använda för att göra vad, hur man använder, bilföretag är rädda för att de inte kan hantera.
Så det finns också bilföretag som säger tillfälligt inte stöder den nya CarPlay, BMW och Tesla är två av dem, BMW denna gång inte stöder Apples nya CarPlay låt alla är mycket obegripliga, har varit mycket nära Apple, varför den här gången lovar inte det? BMW förhållandet med Apple CarPlay är ganska känslig, CarPlay funktion i början av sin debut 2014, BMW chefer har gjort det klart att deras fordon inte kommer att stödja Apple CarPlay, men sedan BMW ändrade sitt ursprungliga beslut att stödja CarPlay på vissa specifika modeller 2016, ägare måste betala en årlig prenumerationsavgift på $ 80 för att använda tjänsten, som senare inte debiterades separat. Sedan dess har BMW och Apple kommit mycket nära, och Apple använder alltid BMW:s relevanta modeller för demos och kampanjer när de marknadsför CarPlay, och den här är inget undantag, medan det senaste nya CarPlay partnerskapet var utan BMW. Jag tycker att BMW ska vara ganska säker på sitt eget iD8-system, som den har utvecklat med stor ansträngning, och BMW:s eget system bildar en perfekt dataslinga. säger att det fortfarande behöver utvärdera hur Apple CarPlay-funktionaliteten ska integreras med tillkännagivandet och har tydligt fokuserat på att ytterligare förbättra iDrive användargränssnittet och kommer att fortsätta att sömlöst integreras med Apples ekosystem som en del av denna utveckling.
Var försiktig med att sälja din själ, tigrar måste vaktas
I likhet med BMW är Geelys nuvarande djärva samarbetsutvecklingssystem avsett att förhindra jättar som Apple från att ta full kontroll över bilbolagets smarta cockpit från den underliggande logiken till de funktionella inställningarna. Den nya generationen av CarPlay kan sägas vara bilens "andra hjärna" på ett sätt, vilket kan ge en fördjupad förståelse för bilens data, till exempel var dessa bilanvändare har varit, vilken app de använder, hur långt de kör varje dag, hur mycket energi de förbrukar och hur deras resevanor är. Även broms- och styrdata, som ännu inte finns tillgängliga, kan faktiskt erhållas indirekt via portar som GPS. På så sätt är detta likvärdigt med bilföretag som delar sina kärndata med Apple.
Även om Apple inte gör en bil, kan dessa data också göra det tjäna bassängen långsamt, plus att det också vill bygga en bil, exakt förstå styrkorna och svagheterna hos de stora bilföretagen, att bli en språngbräda till deras framgång, de stora bilföretagen måste också förhindra en sådan "stor tiger", kan en dag poppa upp för att bita människor.
När det gäller Tesla började försäljningen stiga när CarPlay föddes, och nu C

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search