Samsung kuttet TSMC, piksel og aritmetisk kraft 4 ganger, har FSD klart å bryte gjennom L3?

Samsung kuttet TSMC, piksel og aritmetisk kraft 4 ganger, har FSD klart å bryte gjennom L3?

2022 for de store bilselskapene er ikke veldig bra, for den høyeste markedsverdien til bilselskapet Tesla også, 13. juni avslørte et Tesla internt notat, Musk advarte ansatte om at andre kvartal 2022 for Tesla er et "veldig tøft kvartal" på grunn av til mangel på forsyningskjeden. Han oppfordret ansatte til å jobbe ekstra hardt for å få selskapet tilbake på rett spor, i takt med Teslas permitteringer rundt om i verden.

Oppgraderte kameraer, nå er det L4?

Den siste fremgangen på Teslas Autopilot har også kommet fra Tesla, som fortsatt bruker en ren visuell løsning for autopilot, og vil oppgradere kameramodulen på hele kjøretøyet. I følge Korea Economic Daily vil Samsungs Samsung Mechatronics levere 80 % av kameramodulene som brukes av Tesla. Ifølge rapporten er kontrakten verdt mellom 4 billioner vunnet og 5 billioner vunnet (rundt 20-25 milliarder yuan), og Samsung Mechatronics slo rivalene LG og Primax Electronics for å vinne kontrakten. Avtalen satte også ny rekord for tidenes største kontrakt for elektroniske komponenter, mens Samsung Mechatronics ble den største leverandøren av kameramoduler til Tesla. Samsung vil levere 80 % av Teslas kameramoduler og LG vil levere de resterende 20 %. Kameramodulene produsert av Samsung Electro-Mechanics vil bli installert på hele Teslas utvalg, det vil si de fire hovedsalgsmodellene, og senere på pickup- og lastebilmodellene.

De nye kameramodulene har 5 megapiksler og er omtrent fire ganger skarpere enn forrige generasjon 3.0. Kameraene vil gi persepsjon for funksjoner som Teslas vision-only Autopilot-løsning og Sentinel-modus. Samsung vil starte masseproduksjon av de nye kameramodulene allerede neste måned. For å være presis er Autopiloten brukt av Tesla i utlandet for en ren synsløsning, og ytelsen til kameramodulen vil direkte påvirke den faktiske ytelsen, mens den nåværende innenlandske modellen fortsatt beholder en fremovervendt millimeterbølgeradar. Den siste versjonen av Tesla Autopilot er utstyrt med 8 kameraer med en oppløsning på ca 1,2 megapiksler, og neste generasjons kameramodul produsert av Samsung vil ha en oppgradert oppløsning på 5 megapiksler. Kanskje folk tror at de nye hjemlige styrkene har rullet pikslene til 8 millioner, og til og med Baidu har laget en 15 megapikslers modul, er 5 millioner piksler nok?

Den nåværende assisterte kjøringen, trenger ikke for høy piksel?

De fleste bilselskapers ADS-kameraer er innenfor 2 megapiksler, og ettersom intelligent teknologi øker nivået av assistert kjøring, vokser den fremtidige etterspørselen etter høyoppløselige bilkameramoduler. 2 megapiksler kan nesten dekke de grunnleggende behovene til nåværende assistert kjøring, fordi, i motsetning til nåværende multi-linse-telefoner, har multi-linse-telefoner nesten bare ett enkelt kamera som fungerer under arbeidet, og annet Kameraet er i standby, så det er høyere krav til ytelsen til et enkelt kamera. Og bil ADS-kameraet er at hele bilkameraet vil fungere nesten samtidig, det er ingen hvile, redundansen er høyere, og trenger ikke de spesielle detaljene i den fysiske skarpheten, kan se omrisset på linjen, og 2 millioner piksler er faktisk ikke så ille, fortiden de bildene tatt av mobiltelefoner, ikke kan se, så i tilfelle av gjeldende lover og forskrifter, mindre behov for høy piksel kamera.

Klarheten til kameraet er omtrent 4 ganger høyere, produksjonskostnaden er omtrent det dobbelte, 1,2-megapiksellinsen koster omtrent 150 yuan, og 5 megapiksler omtrent 300 yuan, denne delen av kostnadsøkningen, for Tesla, er faktisk ganske verdt det . Kameraet med lav piksel kan ikke møte deteksjonen av fjernere mål, mens gjenkjennelsen av noen små objekter ikke er stabil, men høypikselen brukes hovedsakelig til identifisering og overvåking av fjernere mål. 2 millioner piksler fanget informasjon og 5 millioner er ikke bare 2,5 ganger verre: det tidligere synskameraet, for eksempel, 1-2 millioner piksler kamera effektiv deteksjonsavstand på 100-150m, men synsfeltet er bare omtrent 50 °, men 5 -megapiksel kamera, men kan oppnå mer enn 200m deteksjonsavstand på samme tid, men kan også ha omtrent 100 ° synsfelt, deteksjonsavstand og ekspansjonsvinkel, noe som gjør datamengden geometrisk vekst.

Kameradeteksjonsevne enn radar?

For Tesla, som ikke bruker LIDAR og millimeterbølgeradar, vil forbedringen av visuell deteksjonsavstand forbedre stabiliteten til sin egen autonome kjøring betraktelig, i åstedet for nødbremsing foran bilen, vises ikke det rene synsprogrammet typen radarinformasjonsavbrudd og feilvurderinger, vil være mer lineære, for å kunne gi lineære bremsebeslutninger, gi en bedre opplevelse og forbedre passasjerenes komfort. Et annet mer vanlig scenario er vurdering av stasjonære objekter. For millimeterbølgeradaren er kjøretøyet foran parkert i veikanten, noe som resulterer i sen gjenkjenning, og registrerer en lastebil som er parkert foran på 110 meter fra kjøretøyet, mens den rene synsløsningen har gjenkjent kjøretøyet på 180 meter fra kjøretøyet. .

Deteksjonsavstanden til de 5 millioner kameraene er allerede mer enn rekkevidden som kan dekkes av millimeterbølgeradar, som er litt verre enn LIDAR, men statisk gjenkjenning er ikke ufeilbarlig...... Som vi nevnte før, for statiske objekter som hindringer, gjeldende LIDAR, millimeterbølgeradar eller kamera kan kanskje ikke gjøre en fullstendig identifikasjon, et kjøretøy-veisamarbeidssystem kan være den rette løsningen, men Tesla har foreløpig ingen intensjoner om å legge til denne delen av utstyret, ikke engang et kart med høy presisjon.

TSMC ble kuttet, og Samsung ble vinneren

5-megapikselkameraet kan arve litt grunnleggende ytelse fra 1,2-megapikselkameraet, men det vil fortsatt være mye scenedata som fortsatt må samles inn på nytt. FSD-brikkeoppgraderingen blir logisk, og Teslas neste generasjons FSD-brikke skal også produseres av Samsung.

Ifølge rapporter utvikler Samsung og Tesla allerede brikken i fellesskap, og prøver er allerede produsert. Tesla FSD 4.0-brikke ved hjelp av 7nm-teknologi, selv om den ikke er like sterk som 5nm-brikkeytelsen, men Samsungs 5nm-teknologibrikke, energiforbruket er overdrevet, utbyttet er også lavt, mens 7nm-brikkeytelsen er mer tilstrekkelig. For Tesla har den faktisk liten egen forhandlingsstyrke, Teslas brikkeforsendelser med mobiltelefonfeltet er ofte hundrevis av millioner av tall, nesten ubetydelig, noe som fører til at Teslas brikkepriskonkurranseevne er langt lavere enn Qualcomm og andre produsenter, og Intel driver ikke med støperi, TSMC-støperiprisen er tre eller fire ganger høyere enn Samsung, Tesla har også lite valg, Samsung er også veldig samarbeidsvillig, direkte U.S. Texas Bygg en fabrikk, og Tesla hadde nesten null avstandskommunikasjon.

7nm, 400Tops, L4 anslås å være stabil

For øyeblikket bruker Tesla den første generasjonen av FSD-brikker installert i 2019, en aritmetisk effekt på enkeltbrikke på 72Tops, Tesla med bruk av to stykker superposisjon, den totale aritmetiske kraften til 144Tops, og Teslas konvolusjonsalgoritme, som nesten er avhengig av beregning av "brute force", kameramodulens pikselforbedring, den forventede aritmetiske effekten må være minst Økningen i kameramodulpiksler forventes å kreve minst 3 ganger mer aritmetisk kraft, det vil si den aritmetiske potensen

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale
Blog Search