Samsung stängde av TSMC, pixel och aritmetisk effekt 4 gånger, FSD har kunnat bryta igenom L3?

Samsung stängde av TSMC, pixel och aritmetisk effekt 4 gånger, FSD har kunnat bryta igenom L3?

2022 för de stora bilföretagen är inte särskilt bra, för det högsta marknadsvärdet av bilföretaget Tesla också, 13 juni avslöjade ett Tesla internt memo, Musk varnade anställda för att andra kvartalet 2022 för Tesla är ett "mycket tufft kvartal" på grund av brist på leveranskedjan. Han uppmanade anställda att arbeta extra hårt för att få företaget tillbaka på rätt spår, tillsammans med Teslas uppsägningar runt om i världen.

Uppgraderade kameror, nu är det L4?
De senaste framstegen på Teslas Autopilot har också kommit från Tesla, som fortfarande använder en rent visuell lösning för autopilot, och kommer att uppgradera kameramodulen på hela fordonet. Enligt Korea Economic Daily kommer Samsungs Samsung Mechatronics att tillhandahålla 80% av kameramodulerna som används av Tesla. Enligt rapporten är kontraktet värt mellan 4 biljoner won och 5 biljoner won (cirka 20-25 miljarder yuan), och Samsung Mechatronics slog rivalerna LG och Primax Electronics för att vinna kontraktet. Avtalet satte också ett nytt rekord för det största kontraktet någonsin för elektroniska komponenter, medan Samsung Mechatronics blev den största leverantören av kameramoduler till Tesla. Samsung kommer att leverera 80% av Teslas kameramoduler och LG kommer att leverera resterande 20%. Kameramodulerna som tillverkas av Samsung Electro-Mechanics kommer att installeras på Teslas hela sortiment, det vill säga de fyra huvudsakliga försäljningsmodellerna, och senare på pickup- och lastbilsmodellerna.

De nya kameramodulerna har 5 megapixlar och är ungefär fyra gånger skarpare än föregående generation 3.0. Kamerorna kommer att ge uppfattning för funktioner som Teslas vision-only Autopilot lösning och Sentinel läge. Samsung kommer att börja massproduktion av de nya kameramodulerna redan nästa månad. För att vara exakt, Autopiloten som används av Tesla utomlands är för en ren vision lösning, och prestandan hos kameramodulen kommer att direkt påverka den faktiska prestandan, medan den nuvarande inhemska modellen fortfarande behåller en framåtriktad millimetervåg radar. Den senaste versionen av Tesla Autopilot är utrustad med 8 kameror med en upplösning på ca 1,2 megapixlar, och nästa generations kameramodul producerad av Samsung kommer att ha en uppgraderad upplösning på 5 megapixlar. Kanske tror folk att de nya inhemska styrkorna har rullat pixlarna till 8 miljoner, och även Baidu har gjort en 15 megapixelmodul, är 5 miljoner pixlar tillräckligt?

Den nuvarande assisterade körningen, behöver inte för hög en pixel?

De flesta bilföretagens ADS-kameror ligger inom 2 megapixlar, och eftersom intelligent teknik ökar nivån på assisterad körning ökar den framtida efterfrågan på högupplösta bilkameramoduler. 2 megapixlar kan nästan uppfylla de grundläggande behoven av nuvarande assisterad körning, eftersom, till skillnad från nuvarande multi-objektiv telefoner, multi-objektiv telefoner nästan bara har en enda kamera att arbeta under arbetet, och andra Kameran är i standby, så det finns högre krav på prestanda för en enda kamera. Och bilen ADS kamera är hela bilkameran kommer att fungera nästan samtidigt, det finns ingen vila, redundansen är högre, och behöver inte de speciella detaljerna i den fysiska skärpning, kan se konturen på linjen, och 2 miljoner pixlar är faktiskt inte så illa, det förflutna dessa bilder tagna av mobiltelefoner, kan inte se, så i fallet med nuvarande lagar och förordningar, mindre behov av högpixelkamera.
Klarheten i kameran är ungefär 4 gånger högre, tillverkningskostnaden är ungefär dubbelt, 1,2-megapixels objektiv kostar ca 150 yuan, och 5 megapixlar ca 300 yuan, denna del av kostnadsökningen, för Tesla, är faktiskt ganska värt det. Den låga pixelkameran kan inte uppfylla detekteringen av mer avlägsna mål, medan erkännandet av vissa små objekt inte är stabilt, men den höga pixeln används främst för identifiering och övervakning av mer avlägsna mål. 2 miljoner pixlar fångad information och 5 miljoner är inte bara 2,5 gånger värre: den tidigare synkameran, till exempel, 1-2 miljoner pixlar kamera effektivt detekteringsavstånd i 100-150m, men synfältet är bara ca 50 °, men 5-megapixel kamera, men kan uppnå mer än 200 m detekteringsavstånd samtidigt, men kan också ha ca 100 ° synfält, detekteringsavstånd och expansionsvinkel, vilket gör mängden data geometrisk tillväxt.
Kamera detektering än radar?
För Tesla, som inte använder LIDAR och millimetervågradar, kommer förbättringen av visuellt detekteringsavstånd avsevärt att förbättra stabiliteten i sin egen autonoma körning, i scen för nödbromsning framför bilen, det rena seende programmet inte visas den typ av radarinfrastning och missbedömning, kommer att vara mer linjär, för att kunna fatta linjära bromsbeslut, ge en bättre upplevelse och förbättra passagerarnas komfort. Ett annat vanligare scenario är bedömningen av stationära objekt. För millimetervågradarn parkeras fordonet framför på vägsidan, vilket resulterar i sen igenkänning, känner av en lastbil parkerad framför på 110 meter från fordonet, medan den rena visionslösningen känner igen fordonet på 180 meter från fordonet.
Detektionsavståndet för de 5 miljoner kamerorna är redan mer än räckvidden som kan täckas av millimetervågradar, vilket är lite sämre än LIDAR, men statisk igenkänning är inte ofelbar .... Som vi nämnde tidigare, för statiska objekt som hinder, den nuvarande LIDAR, millimetervågradar, eller kamera kanske inte kan göra en fullständig identifiering, Ett fordon-väg samarbetssystem kan vara rätt lösning, men Tesla har för närvarande ingen avsikt att lägga till denna del avutrustningen, inte ens en högprecisionskarta.
TSMC stängdes av, och Samsung blev vinnare
5-megapixelkameran kan ärva en del grundläggande prestanda från 1,2-megapixelkameran, men det kommer fortfarande att finnas mycket scendata som fortfarande behöver samlas in på nytt. FSD-chipuppgraderingen blir logisk och Teslas nästa generations FSD-chip kommer också att produceras av Samsung.
Enligt rapporter utvecklar Samsung och Tesla redan chippet gemensamt och prover har redan producerats. Tesla FSD 4.0 chip som använder 7nm teknik, även om inte lika stark som 5nm chip prestanda, men Samsungs 5nm teknik chip, energiförbrukningen är överdriven, avkastningen är också låg, medan 7nm chip avkastning är mer adekvat. För Tesla har den faktiskt lite förhandlingskraft av sin egen, Teslas chipsändningar med mobiltelefonfältet är ofta hundratals miljoner nummer, nästan försumbara, vilket leder till Teslas chippris konkurrenskraft är mycket lägre än Qualcomm och andra tillverkare, och Intel gör inte gjuteri, TSMC gjuteri pris är tre eller fyra gånger Samsung, Tesla har också lite val, Samsung är också mycket samarbetsvillig, direkt USA Texas Bygg en fabrik, och Tesla hade nästan noll distanssamarbete kommunikation.
7nm, 400Tops, L4 uppskattas vara stabil
För närvarande använder Tesla den första generationen FSD-chips installerade 2019, en enda chip aritmetisk effekt av 72Tops, Tesla med användning av två stycken superposition, den totala aritmetiska kraften av 144Tops, och Teslas konvulutionsalgoritm, som nästan förlitar sig på beräkningen av "brute force", kameramodulens pixelförbättring, Den förväntade aritmetiska effekten måste vara minst Ökningen av kameramodulens pixlar förväntas kräva minst 3 gånger mer aritmetisk effekt, det vill säga den aritmetiska effekten

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search