He said that traditional car companies have no chance in the tram era, is Luo Yonghao trying to kill new car makers?

Luo Yonghao bevisade en sak med sin praktiska handling, den ackumulerade goodwill används för att slösa bort.

När den första satsningen på hammaren så småningom misslyckades med att återvända, och senare genom "få en vän" leva med varor för att uppnå "verkliga också pass", väljer Luo Yonghao bestämt att starta ett företag igen, att gå med i AR-teknikfältet. Det ser ut som en inspirerande historia om att inte ge upp och inte överge jakten på drömmar, men Luo Yonghao är benägen att gnugga denna godhet till marken.

I den senaste direktsändningen började Luo Yonghao "skjuta" mot traditionella bilföretag.

Han tror att i en era av elbilar, traditionella bilföretag har ingen chans alls, USA är Tesla och Rivian, och landet har NIO, XPENG och LEADING IDEAL. Om det finns nya krafter, är de Huawei och Xiaomi. Enligt Luo Yonghaos förklaring är varje mycket bullish stort företag likvärdigt med ett tåg som kör på spåren, stabilt, och inte lätt att besegras. Men ankomsten av den nya banan, gjorde att dessa spår blev en belastning, inte lika snygg som en åsnebil.

Luo Yonghaos vision är alltid så unik och självsäker. Det är sant att bilelektrifiering är en stor trend, men det finns ingen anledning att skryta så mycket om den nya kraften i biltillverkning, lika stark som Wei Xiaoli, som bara nu kan lösa problemet med mat och kläder. Under det första halvåret i år samlade Kinas bilmarknad en försäljning på 9,261 miljoner enheter, varav 2,6 miljoner nya energifordon såldes, motsvarande cirka 28%. Denna nya energikaka, även om de tre nya biltillverkande krafterna i Wei Xiaoli brand, tog också cirka 180 000 enheter marknadsandel, mindre än 10% av försäljningen av nya energibilar. Man kan inte låta bli att undra om Luo Yonghao "hökar" Wei Xiaoli.

De nya biltillverkarna som lanserade den första omgången på hemmamarknaden stiger snabbt genom förstahandsfördel, med hjälp av tidens utdelningar, och var och en av de tre nya biltillverkarna har sina egna egenskaper. Huvudfokus på den avancerade marknaden är inte den höga kostnadsprestandan hos Wei Xiaoli, den "ubåts" tjänsten och elbörstjänsten, är märkt "teknik" XPENG, full-stack självforskning autopilot i samma bransch prestanda är också relativt enastående, Företaget har också vunnit många konsumenters beundrare med sin sortiment-utökade hybrid utan intervallångest och exakt produktpositionering.

Wei Xiaolis nuvarande marknadsresultat är verkligen värt erkännande, men därför är det något godtyckligt att tänka att traditionella bilföretag i elektrifieringseran inte har någon lek att sjunga. Om framför de traditionella bilföretagen lägger till en liknande "liggande platt" det bestämda ordet, kanske mer relevant.

Elektrifieringseran är att spela en djup användarupplevelse, förlita sig på en hög grad av integrationsförmåga, biltillverkning nya krafter är en hel del kapitaldrift under scenariot av produkten. För många traditionella bilföretag som enbart förlitar sig på tillverkningskedjor och tillverkningskapacitet är det svårt att hålla jämna steg med elektrifieringseran på grund av bristen på teknisk innovation och resursintegration. Den här gången hade vi varit stolta över tillverkningskapaciteten, säger Luo Yonghao om järnvägen. Om dessa bilföretag inte slutförde omvandlingen i tid kommer framtiden mestadels att hamna deprimerad, situationen är något bättre för bilföretag, men kan inte heller bli av med gjuteriets öde, såsom Jianghuai Automobile och Dongfeng Xiaokang (Ceres).

Tiden för förändring kommer oundvikligen att dyka upp några av tidens offer, men detta är inte ödet för alla traditionella bilföretag. Under första halvåret i år, försäljningsrankningen för nya energibilstillverkare, kan du se att traditionella bilföretag i topp tio fortfarande innehar absolut fördel. BYD Auto kör högt, med en sammanlagd försäljning på 633 800 enheter under första halvåret, en ökning med 317,6% jämfört med året innan, med en marknadsandel på 28,2%.

 

Andra oberoende märken av chefen för bilbolagen, såsom Changan, Great Wall Motor, Geely, etc. har lanserat ett nytt elektrisk varumärke, genom att bli av med märkets inneboende image för att anpassa sig till den snabba takten av elektrifiering. Utvecklingsmodellen försöker också komma närmare den nya kraften, skapa en bekvämare och enklare online visning / köp upplevelse, samt en community APP som kan stärka användarklibbighet, etc. Även om det fortfarande finns mycket utrymme för förbättringar när det gäller intelligens, i en era av resursintegration, Det verkar inte svårt att sätta ihop en uppsättning intelligenta cockpits som tillgodoser behoven hos ungdomar. Men dessa traditionella bilföretag i kvalitetskontroll, kostnad, mekanisk kvalitet och andra aspekter av nederbörd, men långt från det nuvarande stadiet av de nya krafterna kan jämföras med bilen.

 

Skriv i slutet

Den nya energibilen är en överraskning, men bilen är i slutändan en långsiktig produkt. Den nya kraften hos innovativa internetbilar kan genom kortsiktig stimulans dra tillbaka efterfrågan på marknaden, men för att få ett långt fotfäste på marknaden, men också behöver produkter som tål upprepad marknadsgranskning, behöver dessa tid att verifiera. Tvärtom, med årtionden av erfarenhet av biltillverkning av traditionella bilföretag har marknaden varit i grunden tydlig, att göra är bara på hur man formar fordonets intelligenta "själ". Så det verkar som ankomsten av elektrifieringsvågen, så att de nya krafterna och traditionella biltillverkare står på samma startlinje, men vem kan bli den ultimata vinnaren i dessa bilföretag, solida grundläggande färdigheter eller kommer att bli en viktig länk.

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search