Pixel-J: Intelligent nivå for å overgå Tesla-generasjonen

Pixel-J: Intelligent nivå for å overgå Tesla-generasjonen



Hva kan være produktet av kombinasjonen av Pixel-J – et av de mest bilproduserende selskapene i Kina og det sterkeste AI-selskapet i Kina?

8. juni holdt Pixel-J, et joint venture mellom Baidu og Geely Automobile, sin første merkelansering ROBODAY siden etableringen for halvannet år siden, og ga offisielt ut sitt første bilrobotkonsept ROBO-01. Basert på dette konseptet vil Pixel-Js første produksjonsmodell offisielt avdukes denne høsten og offisielt lanseres i 2023.

Kjerneteknologiene som er demonstrert i ROBO-01, for eksempel bilrobotens nevrale nettverk (PIXEL-J  Evolving Technology), ekte redundans-løsning for autonom kjøring på høyt nivå, SOA-basert kabin-sjåfør-fusjon og millisekund offline intelligent stemme vil også være implementert i produksjonsbilen.

"Vi håper å bygge en smart bil som er rimelig for mange mennesker når det gjelder pris, helt når toppnivået til dagens elbiler når det gjelder bilytelse og kvalitet, men ligger langt foran generasjonen når det gjelder intelligens." Dette er et stort mål for meg og hele selskapet," sa Yiping Xia, administrerende direktør i Pixel-J, til CHNECAR.

Spesielt for produksjonsversjonen av ROBO-01 sa Xia Yiping: "Å komme opp med et produkt på SUV-markedet som er helt foran og forbi Tesla Model Y-generasjonen når det gjelder intelligensnivå."

Hvordan oppnår man det?

01

Den første masseproduksjonen, bevæpnet til tennene

De tre obligatoriske kursene i bilrobotikk er definert av den fastsatte graden

"Vi (ønsker) å lage en virkelig intelligent benchmark-bil med funksjoner på høyt nivå." Etter Xia Yipings syn vil den utmerkede intelligente stemmeinteraksjonen, den intelligente kjøreevnen og læringsevnen til bilroboten Pixel-J være kjerneproduktets konkurranseevne.

Av denne grunn er ROBO-01s intelligente cockpit og intelligente kjøresystem armert til tennene.

Pixel-J vil debutere Qualcomms fjerde generasjon Snapdragon digitale cockpitplattform-8295-brikke i Kina. Sammenlignet med Qualcomm 8155-brikken, som nettopp har vært ombord en kort stund, tar 8295 i bruk en mer avansert 5nm-prosess (8155 bruker 7nm), og datakraften er økt fra 4TOPS til 30TOPS på en gang.

Den store datakraftbrikken i cockpiten vil støtte den intelligente cockpiten og intelligent kjøreredundans for den angitte graden.

ROBO-01s store integrerte skjerm

Den intelligente cockpiten vil oppnå "millisekunder" intelligent stemmerespons og "full offline" intelligent stemmefunksjon, som vil kvitte seg med påvirkningen av nettverkssignaler i tunneler, under broer, parkeringsplasser og andre områder. I tillegg er dens visuelle persepsjon, stemmegjenkjenning, leppefangst og annen multimodal fusjon av "menneskelignende" interaksjonsevner, menneske-maskin-interaksjon "naturlig og jevn".

Samtidig vil Qualcomm 8295 også fungere med et utvendig kamera for å danne maskinvareredundans for intelligente/autonome kjørefunksjoner. Xia Yiping kalte det den eneste modellen i bransjen som oppnår maskinvareredundans.

Det er verdt å merke seg at XPENG tidligere brukte et frontkamera og Infineons dataplattform som redundans på P7, med algoritmer levert av Bosch. Men ved P5, med LIDAR om bord, fjernet XPENG denne redundansen.

Maskinvareløsning for den første modellen av Pixel-Js autonome kjøresystem

Den første modellen av Pixel-J vil også være utstyrt med LIDAR, og med en skjulbar type.

Pixel-J autonome kjøresystem er utstyrt med 2 NVIDIA Orin X-brikker, og hele kjøretøyet er utstyrt med 31 off-board sensorer. Dette inkluderer 2 lidarer, 5-millimeters bølgeradarer, 12 ultralydradarer og 12 kameraer.

ROBO-01 konseptbilens "hoppelys" LIDAR er plassert foran panseret, og de to LIDARene har en FOV på 180 grader, som bedre kan identifisere hindringer eller fotgjengere som krysser venstre og høyre i kjørescenarier som "spøkelsesonder" og venstre og høyre hindringer. Når den intelligente kjøremodusen er slått på, holder de to settene med "vision + dual LIDAR" autonome kjøresystemer ikke bare uavhengig drift, men kan også sikkerhetskopiere og samarbeide med hverandre.

I følge tjenestemannen har dette settet med det automatiske kjøresystemet realisert de "tre domenene motorvei, by og parkeringsintegrasjon", og har punkt-til-punkt avansert automatisk kjøreevne. Systemet har allerede passert funksjonene til en ubeskyttet venstresving, trafikklysgjenkjenning, unngåelse av hindringer og fri på/av-rampe. Når produktet leveres til markedet, kan brukere direkte skaffe seg de høyere ordens autonome kjørefunksjonene i flere scenarier.

Xia Yiping sa til CHNECAR at sammenlignet med andre merker hvis smarte/autonome kjøreegenskaper er begrenset av kartdekning med høy presisjon og må landes by for by, er byene og scenariene som kan tilpasses når produksjonsmodellene til Pixel-J er landet. mye bredere. "På grunn av den større avhengigheten av maskinlæring (i stedet for stor avhengighet av kart med høy presisjon), har vi et veldig høyt generaliseringsnivå for bydekning. Målet er å (direkte) gi brukere en bil-til-bil smart kjøreopplevelse ."

"Vi ønsker å komme opp med et produkt på SUV-markedet som er helt foran og forbi Tesla Model Y-generasjonen når det gjelder intelligensnivå." Xia Yiping stresset.

02

Super Model Y med Baidu

Pixel-Js første produkt ble etablert for mindre enn to år siden og kommer til å utfordre Tesla når det gjelder intelligens. Jeg er redd dette ikke er en "vrangforestilling" for å tiltrekke oppmerksomhet. Ikke glem at en av "pappaene" til Pixel-J er Baidu, som har vært engasjert i det autonome kjøresystemet i ti år.

"Vi har den samme kjernedelen av AI-algoritmer som Baidu Apollo (Baidus åpne plattform for autonom kjøring) og Radish Express (Baidus førerløse førerhus)."

Xia Yiping fortalte CHNECAR at Pixel-J tok i bruk Baidus atomkjerne tekniske evner for stemme, kart og smart kjøring, og gjorde noe sekundær utvikling og integrasjon av lokalitetene deres under utviklingen, og skapte dermed en produktopplevelse som var mer egnet for å presse til C-enden .

Samtidig har Pixel-J også bygget sitt eget AI-data-iterasjon lukket sløyfesystem med Baidu-teamet, og presset AI til å lære og iterere på seg selv basert på brukerbruksatferd.

"Så alt vi har er rekonfigurert med en sterk teknisk vanskelighet."

Algoritmesystemet med intelligent stemme og intelligent kjøring har nå gradvis forlatt æraen med håndskrevet kodelogikk og gått inn i æraen med maskinlæring drevet av data. For det meste basert på applikasjonsscenarier, velger ingeniørene å bygge et passende nevralt nettverk etter innføring av enorme mengder data for trening, slik at det kan lære å tilegne seg bildegjenkjenning, stemmeinteraksjon og til og med intelligente kjøreferdigheter og til slutt danne en kunstig intelligens som kan utføre visse oppgaver, det vil si AI.

Etter å ha fullført læringen, vil AI kvantifiseres og "nedskaleres" til modne modeller med små datastørrelser for å tilby ulike tjenester som smarthøyttalere, smarte biler og andre endesider, og oppgraderes og itereres gjennom ny datalæring.

Kjernen i Baidu Apollo er et selvkjørende AI-system som har lært seg å kjøre i ti år og har blitt brukt kvantitativt i selvkjørende førerhus som Radish Express for å oppnå førerløs kapasitet i små områder med ekstremt høye sikkerhetskrav.

Nå bringer Pixel-J Apollo AI som skal distribueres i produksjonskjøretøyer for å muliggjøre intelligente/autonome kjøreegenskaper i et stort område med førerovervåket drift.

ROBO-01s 3D dynamiske menneske-maskin samkjøringskartgrensesnitt

Selvfølgelig er denne prosessen ikke en enkel "henting", men krever en rekke dype tilpasninger: for eksempel er lidaren på det hurtiggående gulrotkjøretøyet plassert på taket, mens settet med grader for estetisk og vindmotstandskoeffisient hensyn, lidar-oppsettet på forsiden av kjøretøyet. Av denne grunn må AI-modellen gjøre justeringer av noen datakanaler; for eksempel har tilpasningen og sikkerheten til scenene til Radish Express og Pixel-J-kjøretøyet forskjellige krav, og de tilsvarende parameterne og læringsresultatkravene til AI-modellen vil være svært forskjellige.

Men alle disse tilpasningene av sekundær utvikling og integrasjon vil ikke endre det faktum at Apollo AI allerede har den betydelige kjøreevnen. Akkurat som en person som kan kjøre vanlig bil, etter trening og læring kan komme i gang i racerbil.

Selv om "erfaring" er en av hovedårsakene til at Tesla er foran i det autonome kjøreområdet, har den begynnende Pixel-J mer enn et tiår med erfaring integrert i den, og Apollo AIs erfaring er mer urban-fokusert enn andre konkurrenters selv- kjører AI-systemer som kjører mer i motorveihastigheter. Baidus selvkjørende førerhusflåte gjennomfører ekte veitester i mer enn 30 byer over hele landet og har 27 millioner kilometer med trygge, 0-ulykker selvkjørende testmil. Disse erfaringsterskler blir utgangspunktet for en bestemt grad av intelligens.

Xia Yiping sa at Apollos mer urbane selvkjørende data er en av de viktige grunnene til at Pixel-Js intelligente/autonome kjøreevne presterer bedre i urbane scenarier og dekker et bredere spekter av byer ved starten av landingen.

"Når vi bygger dette autonome kjøreproduktet, må vi vurdere tre parter samtidig: brukerens etterspørsel etter produktet, evnen teknologien kan oppnå, og begrensningene i lover og forskrifter." Xia Yiping sa til CHNECAR da han forklarte den tekniske banen til Pixel-J i form av intelligens, "Da er vi faktisk mer om hvordan vi kan maksimere skjæringspunktet mellom disse tre."

03

Hekker nivået på 200 000 yuan med Geely

I mai avslørte Baidu-sjef Robin Li at den første modellen av Guide skal være en familiebil, priset til rundt 200 000 yuan. Men enten det er LIDAR, NVIDIAs Orin X, Qualcomms 8295, eller en serie med kult utstyr som 3D kantløs integrert ultraklar storskjerm, sporløse sidevinduer, diverse lyssett osv. er alt veldig "kostbart", hvordan oppnå kostnadene kontroll under 200.000 yuan nivå?

"Vi håper å investere i etterretning i størst mulig grad, andre deler er mer avhengig av samarbeidet mellom oss og Geely, for å få plass til kostnadsoptimalisering." Xia Yiping fortalte CHNECAR samarbeidsmodellen mellom både Pixel-J og aksjonærene.

"Vi har mer ansvar for å tenke på hvordan vi bygger et smart produkt, bruke tid på produktdefinisjon, bruke programvaren og AI-evnen som Baidu har; å kombinere Geelys maskinvare- og ingeniørteknologier med hverandre med det øvre lagets behov for å oppnå intelligens. "

"Pixel-J og Geely er mer innen ingeniørfag, FoU og produksjonsproduksjon relatert til dette samarbeidet."

Ingen skjermblokkering, sammenleggbart U-formet ratt

Den første modellen av Pixel-J har blitt bekreftet å være produsert i Geelys Hangzhou Bay-fabrikk. I tillegg sa Xia Yiping at modellen til Pixel-J også vil danne en synergi med Geely i forsyningskjeden. "Vi deler også mange deler med Geely, så vi får fortsatt mye støtte fra Geely når det gjelder hele kostnadskontrollen."

Pixel-J pate

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale
Blog Search