Förbeställningar för tredje generationens Haval H6 DHT-PHEV börjar på 168800 yuan, med en maximal ren elektrisk räckvidd på 110

Förbeställningar för tredje generationens Haval H6 DHT-PHEV börjar på 168800 yuan, med en maximal ren elektrisk räckvidd på 110 km

 

För några dagar sedan meddelade Haval SUV officiellt att dess tredje generation Haval H6 DHT-PHEV öppnades för förhandsförsäljning, och det nya fordonet kommer att finnas tillgängligt i två konfigurationer, med officiella förhandsförsäljningspriser på 168 800 yuan respektive 176 800 yuan.
Från den faktiska bilden har den nya bilens främre form jämfört med den tredje generationen Haval H6 justerats, gallret antar en stor mun design, den mittersta delen av den svarta prickade strukturen för dekoration och de två sidorna av kanten läggs till den horisontella trimmen som utsmyckning, stilen är mer fashionabel; formen på de två sidorna av strålkastargruppen ändras inte, användningen av svart behandling, den inre integrationen av ett glas och gallret är anslutna, den visuella känslan av enhet är starkare. Den visuella integrationen är starkare.

Den nedre delen av omgivningen antar en trestegs designstil, med stora deflektor spår på båda sidor och dimlampor integrerade inuti; den mittersta delen är utformad med trapetsformade luftintag, dekorerade med en horisontell struktur inuti, vilket effektivt ökar känslan av hierarki i fronten.
Sidoformen skiljer sig inte mycket från bränsleversionen, taklinjen är något ner från B-pelaren, med hajfenor för att ge en viss sportig atmosfär; Midjelinjen antar en genomgående design, vilket gör att den visuella effekten verkar smal och atmosfärisk; Hjulen antar en dubbel femekrad form, strukturen prestanda är relativt utmärkt.

Den bakre änden är inte heller mycket förändrad, den rökta bakljusklustret antar en genomgående design, vilket effektivt sträcker den bakre horisontella visuella bredden; Den trapetsformade nummerplåtsramen antar en konkav design som pryder den bakre ändens känsla av hierarki. formen på den nedre delen av omgivningen är relativt enkel, med hjälp av en tjock svart trimplatta för dekoration, och avgasröret antar en dold layout.
När det gäller dimensioner är den nya bilens längd, bredd och höjd 4683/1886/1730mm, och hjulbasen 2738 mm, vilket i princip förblir densamma som bränsleversionen.

Interiören är inte heller mycket justerad, med en treekrad multifunktionsratt, full LCD-instrumentpanel, en flytande mittskärm och en ratttyp elektronisk växel, den övergripande stilen verkar relativt enkel.
Effekt, den nya bilen är utrustad med ett plug-in hybridsystem bestående av en 1,5T motor och elmotor, varav motorns maximala effekt är 154 hk och elmotorns maximala effekt är 177 hk, med en kombinerad maximal effekt på 240kW och ett toppvridmoment på 530N-m, matchat med en tvåväxlad DHT-växellåda. Det rena elektriska sortimentet finns i två versioner av 55 km och 110 km.

 

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search