Första 8295-chippet med självforskad "kabin-förare fusion"-teknik, PIXEL-J:s första konceptbil ROBO-01 släpps

Första 8295-chippet med självforskad "kabin-förare fusion"-teknik, PIXEL-J:s första konceptbil ROBO-01 släpps

Den 8 juni höll PIXEL-J ROBO DAY på Geniverse Hiyang, där man officiellt lanserade varumärkets första bilrobotkonceptbil - ROBO-01 och visade för första gången ROBO-01:s aktiva deformerbara konstruktion, 3D-kantlös stor skärm, 0 gravitationssäte, AI PIXEL-lampor, dubbla datorchips och andra produkthöjdpunkter. Produktens höjdpunkter såsom ROBO-01:s aktiva deformationsstruktur design, 3D gränslös ett stycke stor skärm, 0 gravitationssäte, AI PIXEL-lampor, dubbla topparitmetiska chips, etc Dessutom Jiddu Auto nyutvecklade auto robot höjningsläge och auto robot neurala nätverk JET (JIDU Evolving Technology), sann redundant hög nivå autonom körning lösning, SOA-baserad kabin-förare fusion, Intelligent röst offline på millisekundsnivå och annan teknik demonstrerades också i denna konferens. Dessutom, enligt det officiella uttalandet av PIXEL-J, den begränsade produktionsmodellen av PIXEL-J kommer att avslöjas officiellt i höst, och produktionsmodellen har 90% likhet med ROBO-01 konceptbil; PIXEL-J kommer också att släppa designen av sin andra produktionsmodell på årets Guangzhou Auto Show.

Som en konceptbil finns det många abstrakta element i utformningen av hela bilen, men den övergripande minimalistiska designstilen kommer att föregå designriktningen för framtida modeller av varumärket PIXEL-J. "De tre huvudsakliga generna i produktdesign.

När det gäller kroppsfärg erbjuder ROBO-01 tre färgscheman: Star River Purple, Nebula Gray och Star Porcelain White, varje innovativ färg bestående av fem pigmenttekniska beläggningar och färgskikt, som kan bryta lager nyanser under naturligt ljus.

På framsidan antar ROBO-01 den gemensamma slutna främre grilldesignen för nya energifordon och arrangerar en genomskinlig LED-remsa och ljusbar varumärkeslogotyp, medan de två sidorna antar T-formade interaktiva AI PIXEL strålkastare, ROBO-01 kan presentera resultatet av sitt tänkande i form av AI ljusspråk enligt sin uppfattning av den yttre miljön. Dessutom på bilens främre vingar är ROBO-01 också utrustad med lätt hoppande, aktiv hopfällbar LIDAR, som kan förbättra "uppfattningen" av avancerad autonom körning, samt minska bilens vindmotstånd och förbättra bilens passiva säkerhet.
På sidan liknar ROBO-01 den övergripande profilen hos en SUV, men dörrarna öppnas på ett icke-traditionellt sätt, med ytterdörrarna som använder fjärilsvingar och bakdörrarna som använder en motöppningsdesign, som i kombination med den karosslösa B-pelarstrukturen kan visa interiören med en blick. Dessutom är ROBO-01 också utrustad med stora hjul med lågt vindmotstånd, vilket ytterligare kan minska vindmotståndet hos hela bilen.
På baksidan antar ROBO-01 en Y-formad bakre baklykta kluster design och har också en AI-ljusspråksfunktion, vilket ytterligare stärker utseendets tekniska egenskaper. I den övre delen av bakljusgruppen är ROBO-01 utrustad med en aktiv lyftande bakvinge, som ytterligare kan optimera bilens aerodynamiska effektivitet med den tvåsegmentiga bakvingen i slutet av taket.
När det gäller interiören är det första som fångar ögat den 3D-kantlösa integrerade ultrawide skärmen på mittkonsolen, som integrerar de flesta av fordonets kontrollfunktioner, så att den kan uppnå eliminering av fysiska kontrollnycklar såsom fulla dörrhandtag, växelspak, vänster och höger paddlar. Skärmen är baserad på den inställda gradens intelligenta cockpit, den första som är utrustad med Qualcomms fjärde generationens Snapdragon fordons digitala cockpit plattform-8295 chip, som stöder 3D-effektpresentationen av den gränslösa integrerade ultrawide skärmen för att möta användarens behov av körnavigering, spelunderhållning, onlinekontor och andra scenarier.
ROBO-01 antar också den U-formade rattdesignen, kombinerat med trådstyrningstekniken kan realisera fordonet i det automatiska körläget ratten fälls dold och variabel styrförhållande funktion. Dessutom är ROBO-01 också utrustad med 0 gravitationssäten inspirerade av rymdfarkosten, vilket gör hela fordonet mer futuristiskt.
ROBO-01 är också utrustad med avancerad självkörande förmåga och antar JET, en självutvecklad intelligent arkitektur för avancerad självkörande, som integrerar elektrisk och elektronisk arkitektur EEA och SOA operativsystem och kan bära avancerade självkörande kärnfunktioner och AI-kapacitet. Maskinvaran är utrustad med Nvidias "dubbla" Orin X chips och 31 externa sensorer, inklusive 2 LIDAR, 5-millimeters vågradar, 12 ultraljudsrader och 12 kameror. Bland dem når "hoppa ljus" LIDAR FOV 180 grader, i "spöksonden", vänster och höger hinder och andra körscenarier, förmågan att identifiera hinder eller vänster och höger korsande fotgängare är starkare.
I slutet
Som ett bilrobotföretag grundat av Baidu och strategiskt investerat av Geely har PIXEL-J Auto visat oss så många viktiga prestationer på bara ett år efter dess etablering genom denna konferens. Jiddu Auto tror att den framtida bilen inte bara kommer att vara ett transportmedel, utan också en revolutionerande bilrobot med känslor och visdom. Att döma av ROBO-01, är det hög nivå självkörande förmåga och mycket intelligent interaktionsförmåga sant på förstklassig nivå.

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search