0,15 sekunder snabbstart dubbelmotorig hybrid är rätt tid att testa MACH hybrid första SUV Haoji

0,15 sekunder snabbstart dubbelmotorig hybrid är rätt tid att testa MACH hybrid första SUV Haoji

 


När det gäller hybrider är det vanligaste som kommer att tänka på Toyota Twin Engine och Honda Hybrid, och faktiskt tidigare, om vi ville köpa en hybridmodell, kunde vi bara titta på joint venture varumärken. Men med utvecklingen av vårt inhemska nya energifält kan vi välja hybridmodeller av oberoende varumärken blir allt mer rikliga, BYD, Changan, Chery och Great Wall Motor har lanserat hybridprodukter, och NISSAN Fengshen satte sig också ner, lanserade MACH Twin Engine MHD hybridteknik, och vi testar Haoji (är den första SUV utrustad med denna uppsättning power modeller. Kanske du fortfarande är lite okänd med denna bil, trots allt, den släpptes precis strax efter att Haoji också inte hade för mycket publicitet, dess styrka är faktiskt hur? Den här gången kommer jag avslöja för dig genom denna testkörupplevelse.
Haoji är den första SUV-modellen baserad på NISSAN Groups avancerade modulära arkitekturplattform DSMA, som erbjuder bränsle- och hybridversioner för konsumenterna att välja mellan, och sedan den blinda ordern öppnades den 21 maj har bokningsordern hittills brutit 10 000 enheter. Det är underförstått att Haoji förväntas öppnas officiellt för förhandsförsäljning denna månad och noteras i augusti, med ett förväntad prisintervall på 100 000-150 000 yuan.
"Wind Trace" exteriör design med Aurora gröna färgschema är som en frisk vind på sommaren
Förutom hybridsystemet är den mest uppenbara fördelen med denna bil det stora utrymmet. Även om den är placerad som en kompakt SUV, når hjulbasen 2825 mm, vilket är en riktig medelstor SUV-nivå. Om du inte är tydlig med detta koncept bör du förstå vilken nivå Haoji är när du jämför den med hjulbasen 2850 mm på Highlander. Bara från den visuella effekten är Haoji också mycket imponerande, eftersom den inte bara har en lång hjulbas utan också en mycket bred kropp, vilket ger människor en känsla av styrka och kraft. Med den främre grilldesignen är den visuella effekten mycket imponerande. Haojis främre galler kallas "storm surge" eftersom det är ett rakt vattenfall galler som liknar spåren från vinden och sanderosionen på Gobi, vilket skapar en känsla av naturlig skönhet, med ett stort antal målade material ser också mer sportigt och elegant ut.

Genom mitten av LED-ljusbältet kan lysande NISSAN Feng Shen LOGO design, och båda sidor av ljusbältet är också integrerade i ljusspråksfunktionens flytande stil, medan strålkastarna är delad design arrangerade på de nedre sidorna av framsidan.

Kommer till sidan av bilen, om du jämför med den traditionella kompakta SUV, kan du känna "känslan av förtryck" som orsakas av storleken på Haoji, särskilt med den höga midjan design, vilket gör att kroppen ser mer kraftfull ut. Med fjädringstak och yacht-stil D-pelare form, plus den svarta hjulbrynsdekorationen, den övergripande visuella känslan av de tidigare produkterna av Fengshen varumärke i den sportiga atmosfären och en känsla av premium har förbättrats avsevärt, den tvåfärgade karossen skapar också den visuella effekten av en separat hytt. Testbilen vi fick den här gången är målad i Aurora Green, som jag tycker är den mest "ljusa" färgen. Dessutom finns Haoji även i keramiskt vitt, Duan Yan svart, Shen Mo blå och Xinghe grå.
Däcken är utrustade med Pirelli Scorpion-däck med specifikationen 235/50 R19, som oftast installeras på vissa avancerade modeller av joint venture märken och har utmärkt prestanda när det gäller sportprestanda, komfort och tysthet, slitstyrka och säkerhetsfaktor, och är ett relativt omfattande däck.

Jämfört med sidan och framsidan av bilen är baksidan av Haoji inte alltför framträdande en höjdpunkt, mer mot enkelhet. Bakljusklustret för löpning återspeglar strålkastarnas utformning. För att förbättra den sportiga atmosfären och ungdomligheten i fordonet är en spoiler utformad överst på baksidan och en dold design används under baksidan för att förbättra den övergripande känslan av baksidan. Det är värt att nämna att bränsleversionen kommer att anta en bilateral enkelutgångsdesign, vilket kommer att förbättra den sportiga atmosfären i viss utsträckning. Sammantaget är Haojis yttre design mycket i linje med dagens ungdomsstandarder, enkel men okomplicerad, sportig men inte flashig. Åtminstone ur min synvinkel bör Haoji vara en av produkterna med starkast designkänsla under NISSAN Fengshen, och varje detalj i kroppen kan få mig att smaka den noggrant.
Köp bilen och skicka "Hao syster", det bakre utrymmet är jämförbart med en mellannivå SUV
När jag gick in i bilen ifrågasatte jag nyheten att prisintervallet förväntas vara 100 000-150 000 yuan. Designen och materialen som används i bilen är utmärkta, och hela mittkonsolen är täckt med mjukt läder, vilket har överträffat de flesta inhemska oberoende märkesmodeller bara från känslan. Centrumkonsolen antar en asymmetrisk krammedesign, officiellt kallad "Blast Around Hugging Cockpit", med mittkonsolen lutad mot förarsidan, vilket ger en relativt bättre syn på huvudföraren och ergonomisk design. Den dubbellänkade skärmdesignen är också mycket intressant, eftersom den inte antar den populära svävande formen, utan en inline design, som om den är begravd i en sanddyn.
Storleken på både hela LCD-instrumentpanelen och mittskärmen är 12,3 tum, och skärmen har bra klarhet och är responsiv nog, och driftkänslan är inte upp till nivån för den nuvarande inhemska första nivån, men det är en bra prestanda i hybridmodellen som har lite utrymme för val. Skärmen är byggd med det senaste WindLink OS bilsystemet, som har en mängd lokaliserade applikationer för konsumenter att använda, som Aiki, Singing Bar, Baidu Maps, etc., och även möjligheten att borsta korta videor.
Det kan hjälpa dig att styra musikuppspelning, styra luftkonditionering, öppna och stänga fönster, etc. Det kan också välja olika bilder enligt dina önskemål. Fordonet är också utrustat med en nästan L3-nivå autonom körfunktion, men vi kunde inte uppleva denna funktion på djupet eftersom vi var på en provkörning.
När du kommer till den bakre raden, ger 2825 mm hjulbas också en betydande fördel för det bakre utrymmet på Haoji. Ta mig som ett exempel, min höjd är 176cm, efter att ha justerat rätt sittställning på den främre raden, finns det fortfarande 2 nävar benutrymme på den andra raden, och en hel näve huvudutrymme, med 10 nivåer av ryggstödsjustering och 1,17 kvadratmeter av den största panorama baldakin i sin klass, vilket ger en bra ridupplevelse på den bakre raden.
MACH Twin Engine MHD Hybrid System 32 kraftkombinationer
Haoji-drivlinan är utrustad med MACH Twin Engine MHD hybridsystem, en 1,5-liters turbomotor i kombination med en elmotor som har en kombinerad effekt på 180 kW och ett kombinerat vridmoment på 540 Nm, sådana data är redan mycket nära en 3,0T motor. NISSAN Fengshen Haoji ger också kraftanpassning 8-växlad justering, styransträngning 2-växlad justerbar, framtiden kommer också att ansluta 2-växlad justerbar fjädring mjuk och hård, så att föraren kan uppnå 32 olika matchande körlägen matchande.
Tack vare den elektriska drivningen vid låga hastigheter har Haoji hybrid en startrespons på 0,15 sekunder. När gaspedalen trycks ned matas kraften först tillbaka till foten, vilket gör svaret omedelbart och på begäran. Även om responsen kommer att vara snabb, ger denna uppsättning av kraft mig inte en särskilt skarp accelerationskänsla i början, och den fysiska känslan är fortfarande på den linjära sidan. När hastigheten når 30 km/h eller mer, både motorn och motorn ingriper samtidigt, och först då kan jag känna effekten av denna uppsättning av effekt.
MACH Twin Engine MHD hybridsystemet utrustat med Haoji Hybrid använder en parallellaxel motor layout, vilket gör det lättare att uppnå ett kroppsviktsförhållande 50:50 jämfört med traditionella hybridsystem, och ger en betydande förbättring av körupplevelsen. Elmotorn och generatorn är placerade parallellt, med ren elektrisk drift under normal start och överbelastning följer, och serieläge när du startar vid högt gasreglage och batterieffekten är låg, och fordonet kommer också att justera drivläget av sig själv efter att hastigheten har ökat enligt förarens faktiska drift. I höghastighetsscenariot kommer fordonets hastighet i allmänhet att nå över 100 km/h, när MACH TwinPower MHD hybridsystemet kommer att anta direktmotordrivningsläget.
I både accelerationstestet och bromstestet kan vi känna att Haoji gör sitt bästa

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search