Guoxuan Hi-Tech ga ut et 360Wh/kg semi-solid-state batteri

Guoxuan Hi-Tech ga ut et 360Wh/kg semi-solid-state batteri



Guoxuan Hi-Tech ga ut sitt første semi-solid-state batteri og gikk inn i industrialiseringsstadiet.

Den 28. mai 2022, på den 11. vitenskaps- og teknologikonferansen til Guoxuan High-tech, lanserte Guoxuan to nye produkter - 360Wh/kg semi-solid-state batteri og Yi Jia Dian intelligent mobil energilagringslading.

Førstnevnte vil bli installert i kjøretøy snart, og sistnevnte har blitt signert med flere partnere.

Samarbeidet til VW Guoxuan, som er av stor interesse for industrien, fortsetter også å utvikle seg. VW har allerede deltatt i den daglige ledelsen av Guoxuan Hi-Tech og støttet forbedringen av prosessene og standardene. For tiden er de ternære og litiumjernstandardcellene utviklet av Guoxuan High-tech bestilt av VW.

1

360Wh/kg semi-solid state-batteri vil bli installert i kjøretøy i år

For øyeblikket kan dette batteriet bestå 180℃ 30min hotbox-testen som er høyere enn den nasjonale standarden.

Den første generasjonen av et semi-solid-state-batteri av Guoxuan High-tech kan bestå 1 mm penetrasjonsnålestikk, og andre generasjon kan bestå 5 mm penetrasjonsnålestikk-testen.

Dette batteriet vil bli installert i kjøretøy i år. Batteriet har en rekkevidde på 1000 kilometer med en energitetthet på 260Wh/kg og en akselerasjonstid på 3,9 sekunder per 100 kilometer.

Zhang Hongli, konserndirektør for Guoxuan High-tech Engineering Research Institute, sa at 400Wh/Kg ternært semi-solid-state batteri har prototypeprøver i selskapets laboratorium. I fremtiden vil det også akselerere overgangen av flytende batterier til en halvfast tilstand gjennom teknologisk innovasjon til silisiumbasert anode-iterasjon, litiummetallanode og pre-litiumteknologi, og til slutt realisere en helfast tilstand.

Guoxuan avslørte også at en større produksjonslinje for semi-solid-state batterier fortsatt er under konstruksjon og er planlagt å settes i produksjon i første halvdel av neste år.

2

Litiumjernfosfat + JTM

På fjorårets teknologikonferanse ga Guoxuan Hi-Tech ut JTM ((gelérull til modulen, kjerne til modulen, kansellerer celleskallet) teknologi og 210Wh/kg litiumjernfosfatbatteri, men på den tiden var laboratorieprodukter, nå disse teknologiene har gått inn i industrialiseringsstadiet.

Denne gangen er Guoxuan Hi-Tech i gang med å pode denne cellen og JTM-batteriet og industrialisere dem. I følge Xu Xingwu, senior visepresident for Guoxuan High-tech, har cellen som skal annonseres en kapasitet på 47Ah, en vekt på 710g og en energitetthet på 210Wh/kg, og energitettheten til batteripakken med JTM teknologi når 180Wh/kg.

I følge Guoxuan High-tech kan et LiFePO4-batteri oppnå en så høy energitetthet på grunn av den betydelige optimaliseringen av katodematerialet.

Gjennom dopingmodifikasjoner og strukturell design har Guoxuan Hi-Tech kontinuerlig forbedret sin gramkapasitet og komprimerte tetthet, som nå har nådd 152mAh/g og 2,55g/cc.

For det andre tas tykk elektrodeteknologi i bruk. Tykkelektrodeteknologi er en viktig mAION for å forbedre energitettheten til batterier betydelig. Imidlertid må problemet med et ledende nettverk av den tykke elektroden løses. Ved å designe et tredimensjonalt ledende nettverk kan Guoxuan High-tech forbedre energitettheten til batteriet betydelig og redusere resistiviteten til den tykke elektroden, samtidig som den tar hensyn til den høye energitettheten og kraftegenskapene.

Selvfølgelig, for å løse det første effektproblemet, er pre-litieringsteknologi også nødvendig.

CXG fortsetter å utforske potensialet til litiumjernfosfatbatterier. I henhold til teknologiens veikart for forbedring av litiumjernfosfats energitetthet, vil Guoxuan Gaoke lansere 220Wh/kg celler i 2022 og 260Wh/kg innen 2030.

I tillegg, sammen med JTM-teknologi, har Guoxuan GaoKe lansert Leishi-kraftutvekslingsteknologien. JTM-teknologiens battericeller er svært egnet for sekundær bruk, så de er "designet for sekundær bruk".

Det er ikke mye introduksjon om denne batteribytteteknologien, men nevner bare at det er en ny forretningsmodell som integrerer lading, utveksling og lagring. Dette produktet har for øyeblikket en rekke bestillinger og vil være på katalogen for nye bilkunngjøringer i nær fremtid.

3

Mobil ladehaug for energilagring

I tillegg til batteriet, ga Guoxuan Hi-Tech også ut en mobil ladehaug for energilagring, med en enkelt enhetspris på 350 000 RMB.

Yi Jia Dian intelligent mobil energilagring ladehaug er uavhengig utviklet av Guoxuan GaoKe, og produktet har en enkel layout, flere scener, stor kapasitet og høy effekt.

I følge Xie Faqiang, daglig leder for Anhui Easy Plus Energy (et datterselskap av Guoxuan), er det tre scenarier for fremtidig lading av elbiler, det første er den vanligste ladingen med fast haug, det andre er den nylig promoterte utvekslingsstasjonen, og den tredje er mobil energilagringslading.

Lading av mobil energilagring har tre store fordeler: fra strømforbruksperspektivet er lading fri fra nettets begrensninger, oppnår topp- og dalreduksjon, og reduserer belastningen på nettet, noe som gjør lading tryggere og sikrere; fra stedets perspektiv bryter lading gjennom plassbegrensningene, ingen infrastrukturkonstruksjon, mer fleksibel utplassering; fra applikasjonsscenarioet, bryte begrensningene for tenkning, det vil si ladehauger og energilagringsstasjoner, ble de økonomiske fordelene direkte doblet.

For å illustrere økonomien beregnet Xie Faqiang en konto: Ta et kjøpesenter eller sykehus som et eksempel, investere i en liten 2MW energilagringsstasjon, for det første er det vanskelig å finne et sted i byen, og det er også vanskelig å bestå branngodkjenningen. Hvis du bruker EJAD-produkter, kan du sette nøyaktig 10 enheter, som kan flyttes av seg selv og settes i et hvilket som helst hjørne; enkeltenheten er mindre enn 200 grader, med sterk tilhørighet, desentralisert distribusjon og høy sikkerhet; det blir uavhengige hauger for å bøte på mangelen på antall ladehauger. Ved å kombinere lading og energilagring, kan kostnadene gjenvinnes på 4~5 år.

Bransjen er svært bekymret for samarbeidet mellom Guoxuan og Volkswagen. Under møtet introduserte Frank Engel, konserndirektør i Volkswagen Group (Kina), samarbeidet mellom Volkswagen og Guoxuan i detalj, Frank Engel mente at Guoxuan Hi-Tech er en av de viktige strategiske partnerne til Volkswagen Group og teknologipartneren til Volkswagen Seltsgitter fabrikk. Volkswagen er både aksjonær, rådgiver og kunde i GrandTrend.

«Som aksjonær deltar Volkswagen i ledelsen av GrandTech og støtter etableringen av styret og styreprosessen for å styrke bedriftens ledelsesevner; som konsulent sender Volkswagen ut eksperter for å støtte forbedringen av GrandTechs prosesser og standarder; som kunde skreddersyr GrandTech sine produkter til Volkswagen-standarder. Et pågående åpent og vennlig partnerskap mellom de to partene."

Informasjon gitt av Guoxuan viser at det totale antallet Volkswagen Guoxuan felles prosjektteam overstiger hundre, som fullt ut har dekket funksjonene til den elektriske kjernen, produksjonsprosessen, prosjektledelse, kvalitet, testing osv. De ternære og litiumjernstandardcellene utviklet av Guoxuan High-tech har alle blitt bestilt av publikum.

For tiden, i tillegg til å utdype teknologien sin på batterifeltet, har Guoxuan Hi-Tech også begynt å legge ut i lade- og byttefeltet. Nylig har trenden med batteriselskaper som strekker seg oppstrøms og nedstrøms til industrikjeden blitt mer og mer åpenbar. Under trenden med strømutveksling begynner batteribedrifter å ta initiativ til å lansere standardiserte batteriprodukter. Det antas at vi i fremtiden vil se flere produkter og oppsett innen lade- og byttefeltet fra Guoxuan High-tech.

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale
Blog Search