Guoxuan Hi-Tech släppte ett 360 Wh/kg semi-solid state batteri

Guoxuan Hi-Tech släppte ett 360 Wh/kg semi-solid state batteri

Guoxuan Hi-Tech släppte sitt första semi-solid state batteri och gick in i industrialiseringsstadiet.
Den 28 maj 2022, vid den 11:e vetenskapliga och tekniska konferensen för Guoxuan High-tech, Guoxuan släppte två nya produkter - 360Wh / kg semi-solid state batteri och Yi Jia Dian intelligent mobil energilagring laddningshög.
Den förra kommer att installeras i fordon inom kort, och den senare har undertecknats med flera partners.
Samarbetet med VW Guoxuan, som är av stort intresse för branschen, fortsätter också att utvecklas. VW har redan deltagit i den dagliga ledningen av Guoxuan Hi-Tech och stött förbättringen av sina processer och standarder. För närvarande har de ternära och litiumjärns standardceller som utvecklats av Guoxuan High-tech beställts av VW.
1
360Wh/kg halvsolid state batteri kommer att installeras i fordon i år
För närvarande kan detta batteri passera 180 ℃ 30 min hot box test som är högre än den nationella standarden.
Den första generationen av ett semi-solid state batteri av Guoxuan High-tech kan passera 1mm penetration pinprick, och den andra generationen kan passera 5mm penetration pinprick test.
Detta batteri kommer att installeras i fordon i år. Batteriet har en räckvidd på 1 000 kilometer med en energitäthet på 260Wh/kg och en accelerationstid på 3,9 sekunder per 100 kilometer.
Zhang Hongli, verkställande vice ordförande för Guoxuan High-Tech Engineering Research Institute, sade att 400 Wh/kg ternärt halvsolid state batteri har prototypprover i företagets laboratorium. I framtiden kommer det också att påskynda övergången av flytande batterier till ett halvfast tillstånd genom teknisk innovation till kiselbaserad anoditeration, litiummetallanod och pre-litiumteknik och slutligen realisera en helt fast state.
Guoxuan avslöjade också att en större produktionslinje för semi-solid state batterier fortfarande är under konstruktion och är planerad att gå i produktion under första halvåret nästa år.
2
Litiumjärnfosfat + JTM
Vid förra årets teknikkonferens släppte Guoxuan Hi-Tech JTM ((jelly-roll till modulen, kärnan till modulen, avbryt cellskalet) teknik och 210Wh / kg litiumjärnfosfatbatteri, men vid den tiden var laboratorieprodukter, nu har dessa tekniker gått in i industrialiseringsstadiet.

Den här gången ympar Guoxuan Hi-Tech framgångsrikt denna cell och JTM batteri och industrialiserar dem. Enligt Xu Xingwu, senior vice president för Guoxuan High-tech, har cellen som ska tillkännages en kapacitet på 47Ah, en vikt på 710g, och en energidensitet på 210Wh / kg, och energidensiteten hos batteriet med JTM-teknik når 180Wh / kg.

Enligt Guoxuan High-tech kan ett LiFePO4-batteri uppnå en sådan hög energidensitet på grund av den betydande optimeringen av katodmaterialet.
Genom dopning modifiering och strukturell design, Guoxuan Hi-Tech har kontinuerligt förbättrat sin gramkapacitet och komprimerad densitet, som nu har nått 152mAh / g och 2,55g / cc.
För det andra antas tjockelektrodteknik. Tjockelektrodteknik är en viktig mAION för att avsevärt förbättra batteriernas energitäthet. Problemet med ett ledande nätverk av den tjocka elektroden måste dock lösas. Genom att utforma ett tredimensionellt ledande nätverk kan Guoxuan High-tech avsevärt förbättra batteriets energidensitet och minska resistiviteten hos den tjocka elektroden, samtidigt som man tar hänsyn till den höga energidensiteten och effektegenskaperna.


Naturligtvis, för att lösa det första effektproblemet, är pre-litiation teknik också nödvändig.
CXG fortsätter att utforska potentialen hos litiumjärnfosfatbatterier. Enligt den tekniska färdplanen för förbättring av litiumjärnfosfatenergitätheten kommer Guoxuan Gaoke att lansera 220Wh / kg celler 2022 och 260Wh / kg 2030.
Dessutom har Guoxuan GaoKe tillsammans med JTM-tekniken lanserat Leishis kraftväxlingsteknik. JTM-teknikens battericeller är mycket lämpliga för sekundär användning, så de är "utformade för sekundär användning".
Det finns inte mycket introduktion om denna batteriutbytesteknik men nämner bara att det är en ny affärsmodell som integrerar laddning, utbyte och 0 lagring. Denna produkt har för närvarande en sats beställningar och kommer att finnas på den nya bilannonskatalogen inom en snar framtid.
3
Mobil laddningshöge för energilagring
Förutom batteriet släppte Guoxuan Hi-Tech även en mobil laddningshög för energilagring, med ett enda enhetspris på 350 000 RMB.
Yi Jia Dian intelligent mobil energilagring laddningshög är oberoende utvecklad av Guoxuan GaoKe, och produkten har en enkel layout, flera scener, stor kapacitet och hög effekt.
Enligt Xie Faqiang, general manager för Anhui Easy Plus Energy (ett dotterbolag till Guoxuan), finns det tre scenarier för framtida laddning av elfordon, den första är den vanligaste fasta högladdningen, den andra är den nyligen marknadsförda växelstationen och den tredje är mobil energilagring laddning.

Mobil laddning av energilagring har tre stora fördelar: Med tanke på elförbrukningen är laddningen fri från nätets begränsningar, uppnår topp- och dalminskning och minskar belastningen på nätet, vilket gör laddningen säkrare och säkrare. Ur anläggningens synvinkel bryter avgiften igenom utrymmesbegränsningarna, ingen infrastrukturkonstruktion, mer flexibel utbyggnad. från applikationsscenariot, bryta begränsningarna i tänkandet, det vill säga laddningspålar och energilagringsstationer, fördubblades de ekonomiska fördelarna direkt.
För att illustrera sin ekonomi beräknade Xie Faqiang ett konto: Ta ett köpcentrum eller sjukhus som exempel, investera i en liten 2MW energilagringsstation, först och främst är det svårt att hitta en plats i staden, och det är också svårt att passera brandgodkännandet. Om du använder EJAD-produkter kan du sätta exakt 10 enheter, som kan flyttas av sig själva och sättas i valfritt hörn; den enskilda enheten är mindre än 200 grader, med stark affinitet, decentraliserad distribution och hög säkerhet; Det blir oberoende högar för att kompensera bristen på laddningshögar. Genom att kombinera laddning och energilagring kan kostnaden återvinnas på 4 ~ 5 år.
Branschen är mycket oroad över samarbetet mellan Guoxuan och Volkswagen. Under mötet presenterade Frank Engel, Executive Vice President för Volkswagen Group (Kina), samarbetet mellan Volkswagen och Guoxuan i detalj, Frank Engel ansåg att Guoxuan Hi-Tech är en av de viktiga strategiska partnerna för Volkswagen Group och teknologipartnern till Volkswagen Seltsgitter Plant. Volkswagen är både aktieägare, rådgivare och kund i GrandTrend.
"Som aktieägare deltar Volkswagen i ledningen av GrandTech och stöder inrättandet av styrelsen och styrelseprocessen för att stärka företagsledningsförmågan; som konsult skickar Volkswagen ut experter för att stödja förbättringen av GrandTechs processer och standarder; som kund skräddarsyr GrandTech sina produkter till Volkswagen standarder. Ett öppet och vänligt partnerskap mellan de båda parterna."
Information som ges av Guoxuan visar att det totala antalet Volkswagen Guoxuan gemensamma projektteam överstiger hundra, vilket fullt ut har täckt funktionerna i den elektriska kärnan, tillverkningsprocessen, projektledning, kvalitet, provning, etc. De ternära och litiumjärn standardceller som utvecklats av Guoxuan High-tech har alla beställts av allmänheten.
För närvarande, förutom att ytterligare fördjupa sin teknik inom batteriområdet, har Guoxuan Hi-Tech också börjat lägga ut i laddnings- och omkopplingsfältet. På senare tid har trenden med batteriföretag som sträcker sig uppströms och nedströms till industrikedjan blivit mer och mer uppenbar. Under trenden för elbyte börjar batteriföretag ta initiativ till att lansera standardiserade batteriprodukter. Man tror att vi i framtiden kommer att se fler produkter och layouter inom laddning och växling fältet från Guoxuan High-tech.

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search