10-växlad intelligent växellåda/räckvidd upp till 1050 km Tredje generationens Rongwei eRX5 hybridsystem avslöjas för första gån

10-växlad intelligent växellåda/räckvidd upp till 1050 km Tredje generationens Rongwei eRX5 hybridsystem avslöjas för första gången

Den 26 maj gav SAIC Rongwei oss en analys av hybridtekniken i tredje generationen Rongwei eRX5 genom en direktsändning online, vilket gör att vi kan se SAIC Rongweis ledande egenforskningsförmåga bland oberoende varumärken. Som hybridmodell kommer den nya tredje generationens RX5 att drivas av GS61 1,5T superladdad direktinsprutningsmotor + Super Electric Drive EDU G2 Plus, som har en kombinerad maximal effekt på 432 hk och 570 Nm toppvridmoment, jämförbart med en 3,0T motor. Accelerationen 0-100km/h kan slutföras på 6,9 sekunder. När det gäller bränsleekonomi har den nya tredje generationens Rongwei eRX5 en kombinerad NEDC-räckvidd på mer än 1 050 km med hjälp av säker och pålitlig 0-förbränningsteknik och ett intelligent hybridsystem. Under tiden, enligt det officiella offentliggörandet, den nya tredje generationen Rongwei eRX5 kommer officiellt att öppnas för förhandsförsäljning i juni.

Specifikt är den nya Rongwei eRX5 utrustad med en 1,5T motor med en maximal effekt på 188 hk och ett maximalt vridmoment på 300 Nm, även om denna dataprestanda redan ligger långt före i samma klass och prisklass för 1,5T rena bränslebilar. Nya Rongwei eRX5 är en av de få hybridmodellerna hemma och utomlands som utrustats med en turboladdad motor, vilket ger den en stark sportig gen för sig.
Super Electric Drive EDU G2 Plus, som matchar 1,5 T-motorn, använder en högpresterande permanent magnet synkronmotor med ny 5-lagers I-stifts flat-wire lindningsteknik, med en maximal effekt på 180 kW och ett maximalt vridmoment på 270 N-m. Data är också bättre än de vanliga 1.5T motormodellerna i samma klass, och kan också ge konsumenterna en smidig start med 0 fördröjning. Det är värt att nämna att SAIC Rongwei på Super Electric Drive EDU G2 Plus har också skapat sin egen aktiva oljekylningsteknik, vilket är första gången som denna teknik används i massproduktion för en oberoende märkesmodell, vilket gör att toppeffektvaraktigheten för den oljekylda lösningen håller 10 sekunder längre än för den vattenkylda lösningen.


Matchad med detta hybridsystem är Super Electric Drive EDU G2 Plus 2×5 intelligent växellåda, som är en originell adaptiv växlingsteknik som uppnår 10 växlar på 2×5 och kan ge fördelen med snabb fordonsrespons och smidiga växlingar.
Även om stark kraft är en fördel med tredje generationens RX5, erbjuder eRX5 också en bra balans mellan bränsleekonomi och räckvidd. Fordonet är utrustat med IEM intelligent energihanteringssystem, som inkluderar intelligent kraftreglering, intelligent effekthantering, intelligenta HMI-tips och andra funktioner, och stöder en mängd olika körning, effektåtervinningsnivå justerbar, den faktiska vägen för att nå 100 km 0,5-1L bränsleförbrukning optimering, NEDC omfattande räckvidd kan överstiga 1050 km, Som motsvarar en full tank bensin i Peking kan köra hela vägen till Rongwei huvudkontor i Shanghai.

Slutligen, låt oss ta en titt på den yttre designen av den nya tredje generationens Rongwei eRX5.Den övergripande formen på den nya bilen är mycket nära bränsleversionen, som båda använder Rongweis senaste nya känslomässiga rytmdesignsspråk. Kombinationen av frontgrillens form och det inre Phoenix fjäderelementets mittnät skapar en X-liknande framsida för eRX5, med skarpa strålkastare på båda sidor för en mycket stark visuell påverkan.
Precis som bränslemodellen är eRX5 utrustad med världens första interaktiva grilllampor, bestående av 18 DRL grillljusmoduler i form av en "3x6"-matris för att bilda olika ljusspråkslägen, vilket ger ett brett utbud av personliga alternativ. Inte bara inser den känslomässiga interaktionen mellan ljusspråk, utan den är också smart integrerad inuti frontgrillen.
På sidan ger den låga fram- och höga bakdesignen hos nya eRX5 bilen ett starkt sportigt attribut, och kromaccenterna ger den en känsla av premium och kvalitet. Den dolda dörrhandtagsdesignen gör inte bara sidan av bilen smidig utan minskar också effektivt vindmotståndet och förbättrar räckvidden. På baksidan har den nya tredje generationens RX5 en kristall-eye bakljusdesign, där bakljusklustren spricker rektangeln för att bilda ett X-format geometriskt mönster, vilket gör den visuella effekten mycket igenkännbar när den lyses.
När det gäller karossstorlek har den nya tredje generationens RX5 en bred karossdesign med en bredd på 1890 mm och en hjulbas på 2765 mm, vilket ger den nya bilen en rymligare interiörprestanda. När det gäller kroppsfärg erbjuder den nya tredje generationens RX5 en mängd olika färgscheman, inklusive sammetssilver, arktiska blå, pärlsvart, pärlvit och molnbrokadgrå, vilket ger konsumenterna gott om utrymme för val.
Insidan av den nya tredje generationens RX5 är en ny look, med ett nytt "Emotionally Interactive Cockpit"-inredningstema, där den mest iögonfallande funktionen är den 27-tums full 4K-skärm kantlösa skjutskärmen på mittkonsolen. smidigare användarupplevelse och rika intelligenta interaktiva funktioner. När det gäller färgschema antar den nya bilen som helhet svarta och bruna dubbelfärgssömmar, med borstade metallpaneler utsmyckade i detaljerna, och med den vinklade vattenkoppshållaren är designkänslan ganska framträdande.
Det är värt att nämna att den tredje generationens Rongwei eRX5 skärm också tillämpar branschens första skärmglidskena, med ett 300 mm rörligt område mellan vänster och höger, som kan flyttas mellan primära och sekundära förare, vilket ger konsumenterna en bilupplevelse som bryter det konventionella begreppet utrymme.
Slutligen
Som hybridmodell kan både den nya tredje generationens Rongwei eRX5 med 1,5T motor och Super Electric Drive EDU G2 Plus, som kan tas ut på papper, vara en unik kombination av 432 hk och 570 Nm, som nästan inte har någon rival i sin klass. Tillsammans med den utmärkta mjukheten, bränsleekonomin och tillförlitligheten hos denna uppsättning av kraft anser jag att den måste ge konsumenterna en utmärkt körupplevelse. Tidigare deltog vi också i den tekniska analysen och designanalysen av bränsleversionen, vi kan känna att den nya bilen är mycket uppenbar när det gäller design, intelligens, kraft och kvalitet, vilket ger den nya tredje generationens RX5 produktkraft kan inte underskattas.

Kommentarer

Inga inlägg

Skriv en recension
Blog Search